Mallorca - tiukin groove täällä on tuulessa laiskasti keinuvilla palmuilla!


28.5.2012

Aamu alkoi juoksulenkillä pitkin rantaa ja pulahduksella altaassa, enkä äkkiseltään keksi montaakaan miellyttävämpää tapaa lämmitellä kroppaa harjoitusta varten!

Treenin aloitin pyytämällä miestäni kirjoittamaan lukujonoja luvuilla yhdestä kolmeentoista, seitsemän lukua per jono, ja soittamalla niitä sitten C-duurista. Soitin myös muita skaalaharjoituksia, mm. yhdestä viiteen ja takaisin kahteen säveljonoja eri sävellajeista, jonka jälkeen päätin pitää hieman hauskaa. Nica's dream kulkee nyt jo ihan eri tavalla kuin kuukausi sitten, samoin Night in Tunisia, joiden molempien kanssa jammailin hyvän  tovin. Sitten tartuin Giant Stepsiin, ja erityisesti sen päälle improvisointiin.

Uusina biiseinä työn alle pääsivät Lullaby in Birdland ja Solar. Molemmat kappaleet olivat kyllä ennestään tuttuja, mutta en ollut niitä aikaisemmin soittanut, mitä nyt Solarin päälle joskus jameissa improvisoinut. Solarin melodian muistelemiseen nuotin avulla menikin tovi, mutta hyvin se lopulta löytyi! On aina ilo huomata edistymisensä siinä, miten nopeasti nuotin avulla voi palauttaa mieleen kappaleen, jota ei välttämättä ole kuunnellut pitkään aikaan, eikä nimikään tuo melodiaa heti mielen päälle.


29.5.

Aamu alkoi taas pienellä juoksulenkillä ja uinnilla. Lenkki kiertää tämän niemen, jolla asuntokompleksimme sijaitsee, kärjen, ja arvata saattaa, että maisemissa ei ole vähääkään valittamista; jylhät kalliot putoavat jyrkästi syvänsiniseen Välimereen tarjoten henkeäsalpaavat näkymät kaakkoon ja etelään. Rakastan! 

Tänään olisi määrä keskittyä kolmosiin, sillä olen huomaavinani hienoista takkuilua kolmansien sävelien löytymiseen, varsinkin sointukulun päälle improvisoidessa. Siinä on siis parantamisen varaa. Lisäksi eilen mieheltäni saamani lukujonojen soittaminen C-mollissa, C#-duurissa ja C#-mollissa, eilisten uusien kappaleiden kertausta sekä uutena kappaleena vihdoin viimein Take Fiven haltuunotto. Kappale on tuttua tutumpi, mutta ikinä en ole oppinut sitä soittamaan, nyt on siis korkea aika! Katsotaan, mitä muuta tänään keksin :)

(jälkikirjoitus: kolmoset osoittautuivat yllättävän haastaviksi, näiden parissa on syytä viettää toinenkin tunti. Lullaby In Birdlandin ja Solarin kertauksen jälkeen vietin tunnin verran Take Fiven parissa, ja huomasin, että Eb-duuri/C-molli voisi olla paremmin hallussa sekin. Harjoitukset jatkuvat huomenna näiden parissa!)

30.5.

Aamulenkin ja -uinnin jälkeen lämmittelin molliskaaloilla ykkösestä viitoseen, duuriskaalojen kolmosilla, sekä transponoimalla pientä melodianpätkää (6-3-5-2-4-1-7, itse asiassa tuo on Perhaps -kappaleen alkutorvet Caken versiosta) muutamiin eri sävellajeihin. Sitten kertasin Lullaby In Birdlandin ja Solarin, vietin aikaa talvella harjoittelemani Captain Marvelin kanssa, ja lopuksi vietin toista tuntia hioen Take Fiven kinkkisempiä sormituksia jouhevammiksi. Huomenna lienee lepopäivä, sillä päätimme lähteä ajelulle kohti saaren lounaisosia. Taidamme molemmat olla hieman mökkihöperöitä kolmen päivän tiiviin kämpilläolon jäljiltä.

31.5. - 17.6.

jne... ;)


Jälkisanat: harjoiteltua tuli, mutta myös soittovapaita päiviä Mallorcan lomaan mahtui. Sairastelin myös jonkun verran mikä vähän söi treenaamista, mutta nyt Suomessa olen ottnaut sitäkin takaisin. Palataan!