Kuva täältä.

Tänään lämmittelin joogaamalla Bowien Let's Dance -levyn tahtiin. Näille treeneilleni on ominaista, että sekä ennen että jälkeen harjoittelun kuuntelen jotain ihan muuta musiikkia, kuin mitä minulla on työn alla. Bowien Let's Dance on aivan loistava levy, joka on ikääntynyt poplevylle poikkeuksellisen arvokkaasti. Joka raita toimii yhä yhtä moitteettomasti kuin 80-luvulla levyn ilmestyessä, jotkut jopa vahvemmin.

Aloitin soittamisen käymällä molliskaalat läpi, ja hinkkaamalla heikkoja sormituskohtia hidas-nopea-nopea-hidas -siirtymätekniikalla jota opettajani minulle suositteli. Idea on siis soittaa säveljono niin, että ensimmäinen sävel on pitkä ja hidas, sitten nopea ja nopea (niin nopea kuin ikinä vain pystyy puhtaasti soittamaan), taas hidas jne. Välillä siirtymien paikkaa tulee vaihtaa: nopea, hidas, nopea, hidas... näin opetetaan hankala sormitus lihasmuistiin. Tekniikkatreenien jälkeen iloittelin Charlie Parkerin Now's the Timen parissa - tänään soittaminen sujuu ihan eri tavalla kuin eilen, ja vietinkin edellämainitun kanssa hyvän tovin.

Sitten lattareiden pariin! Ensimmäisenä käsittelyyn pääsi Jobimin How Insensitive. Kävin melodian läpi, sitten soitin sointuarpeggioita ja lopuksi improvisoin. Jostain syystä minun on melko helppo improvisoida tämän kappaleen päälle, sävelsin jopa pari pientä lickiä. Kokeilin myös Cafe Internationalin sunnuntaijamien basistin, Tedin, vinkkiä soittaa vähennettyä skaalaa joihinkin kohtiin, mutta tämä ei vielä ihan auennut. Pitää harjoitella vähennetyt skaalat taas paremmin haltuun - en ole juuri viime vuoden aikana niitä harjoitellut, ja sen huomaa; ruosteessa ovat.

Tämän jälkeen työn alle joutui saman säveltäjän Wave. Otin ensin melodian hitaalla tempolla haltuun, ja sitten sointujen ensimmäisen asteen sävelet. Lopuksi koittelin improvisoida sointuarpeggioiden pohjalta.

Loppuverryttelynä kertasin Giant Stepsiä, tämän kappaleen kanssa olen päässyt nyt tosi puuduttavaan vaiheeseen jossa tuntuu, etten pääse eteen enkä taakse. Tällaisesta vaiheesta pääsee yli vain soittamalla itsepäisesti ja improvisoimalla sittenkin, vaikka tuntuisi että kaikki menee metsään. Soitin siis melodiaa sekä 1-2-3-5 sävelkulkuja metronomin kanssa. Jonain päivänä se on vielä hallussa, vaikka väkisin! :)