Tämän päivän uusien harjoiteltavien kappaleiden listalla odottelivat Afro Blue, Four ja Butterfly. Afro Blue olikin jo jameista tuttu, ja Butterfly -josta HH:n versio täällä- puolestaan Herbie Hancockin Dis Is Da Drum -levyltä, jota tuli kuunneltua ahkerasti 90-luvun puolella. Kävinpä katsomassa Hancockin keikankin Porin Jatseilla, ihan mieletön veto oli se!

Lämmittelin jälleen joogalla, mikä tuntuu olevan tehokkain keino saada kroppa lämpimäksi ja alaselkä auki. (tämmöisten tehotreeniputkien aikana minulla menee usein alaselän lihaksisto jumiin, sillä treenin jälkeinen venyttely tuppaa turhan usein unohtumaan) Lämmittelyn jälkeen tein vähän vireharjoitusta suukappaleen ja viritysmittarin kanssa, sekä joitain skaalaharjoitteita. Sitten töihin.

Afro Blue on hieno 3/4 tahtilajin kappale, joskin B-osan (tuubiversiossa on vain A-osa ja sitten menee improksi, eli B-osa on sangen erilainen nuotissa) melodian rytmityksen kanssa meinasi tulla harmaita hiuksia. Oli pakko ensin treenata rytmi päähän ihan suusanallisesti tititaa -metodilla, ja senkin jälkeen sain hinkata osaa jonkin aikaa, ennenkuin melodia alkoi mennä edes jotenkuten. A- ja B-osien yhdistämisestä saumattomasti ei voi vielä edes puhua, tässä huomaa hyvin sen, miten vähän tulee soitettua kolmejakoisia kappaleita! Four on niinikään mainio kappale sieltä helpommasta päästä, mutta vaikeusastetta lisäsi, kun soitin sitä suoraan nuoteista metronomin kanssa (64-74bpm, iskut toiselle ja neljännelle). Näiden jälkeen katsoin nopeasti läpi Herbie Hancockin Butterflyn, ja Miles Davisin Freddie Freeloaderin, kirjoitin tämän... ja toivottavasti muistin venytellä!!!

Nyt tuleekin vähän taukoa tehotreeneihin, sillä siirrymme takaisin kaupunkiin (sunnuntaijamit, jee!), ja parin päivän kaupunkisession jälkeen lähdemme viikoksi vaeltamaan. Reissun jälkeen palaan, toivottavasti, uusien kujeiden ja mielenkiintoisten treenattavien kappaleiden kera!