Työn pohjana toimii ylläoleva kirja, valitsin siitä kymmenisen kappaletta. Tavoitteena on harjoitella ainakin yhtä uutta kappaletta per päivä, sekä teknisiä harjoituksia mielen mukaan: skaaloja, sointuja, vaikeita sormituksia jne. Tänään otin työn alle myös overtone -tekniikan käytön nopeassa sormituksessa keskimmäisestä dissästä alas keskimmäiseen beehen. Vähän vahingossa, mutta pitää yrittää muistaa tuo jatkossa!

Talon tyhjennyttyä virittäydyin harjoitustunnelmaan pohjamaalaamalla tämän viikon käsillä tekemisen projektini, semmoisen ison uusvanhan kokovartalopeilin, jossa peili seisoo jalallisen jalustan varassa ja sitä voi korkeussuunnassa käännellä. Sitten kasasin itseni ja soittokamani, etsin Youtubesta John Coltranen Giant Stepsin, ja aloin soittaa. Ensin em. nauhoituksen kanssa, mutta sitten myös metronomilla, tempoa vaihdellen. Tätä aikani toistettuani soitin hitaalla tempolla (90, jossa metronomi tulee toiselle ja neljännelle iskulle) sointujen ensimmäistä astetta. Hyvä svengi, mutta ajatteleminen ja soittaminen yhtäaikaa tuppaa yhävielä olemaan vaikeaa!

Giant Stepsin jälkeen iloittelin tunnin verran Moondancen parissa. Soitin päälle ja improvisoin, hämmästelin, miten paljon nopeammin löydänkään melodian, jos se on laulun kautta jo tuttu. Se tarkoittaa paitsi sitä, että laulupohja toimii saksofonin kanssa mitä parhaimmin, niin myös sitä, että soittimen tuntemus on hyvinkin lisääntynyt. Jälkimmäisen tajuaminen tuntuu jo itsessään harppaukselta eteenpäin.

Päivän kolmas kappale entuudestaan tuntematon LadyBird. Kuuntelin kappaleen läpi, opettelin melodiaa nuoteista, ja sitten soitin kappaleen päälle, myös tämän version päälle.

Saas nähdä mitä seuraava harjoituspäivä tuo tullessaan...