Palasimme vaellukselta joitain päiviä sitten vain lähteäksemme takaisin muutaman päivän päästä - päätimme siis tehdä tänä syksynä kaksi pientä vaellusta yhden ison sijaan, ja tämän jälkimmäisen teemme sitä silmälläpitäen, että voimme ottaa myös koiran mukaan.

Vietimme vuorilta palattuamme muutaman päivän maalla, ja pääsin siellä sekä kertaamaan aiempia harjoituksiani että listaamaan joitain uusia kappaleita, mitä olisi tarkoitus ottaa haltuun. Ja vähän jo harjoittelemaan niitäkin.

Ensimmäinen on Antonio Carlos Jobimin Insensitized, kaunis ja herkkä kappale, jota jameissa usein kuulen. Jostain syystä tuon kappaleen päälle improvisointi on minulle huomattavasti helpompaa, kuin samalta herralta työn alle ottamani Girl From Ipaneman, joka vaikka onkin entuudestaan paljon tutumpi, niin jonka B-osan kanssa olen silti aina tosissani paininut ja harmaantunut. Nyt on aika ottaa molemmat vankasti haltuun.

Muita kappaleita bossalistalle: Luis Bonfan Black Orpheus, Jobimin Triste sekä Wave, joista jälkimmäisen kuulin ensi kertaa viime jameissa. Tuosta videosta tuli mieleeni, että pääsen näkemään Herbie Hancockin ensi keskiviikkona livenä, jei! Liput Berkeleyssä pidettävään konserttiin on jo "taskussa" :)

Opettajani Tonyn kanssa otimme työn alle Tadd Tameronin Lady Birdin, joten kuljetan tässä tavallaan kahta harjoitussettiä rinnakkain. Uusien kappaleiden opettelu pitää harjoittelun mielekkäänä, ja yhden kappaleen kanssa syvempi hiominen puolestaan vahvistaa sointuprogression tuntemusta, mikä puolestaan toimii pohjana kaikelle improvisoinnille. Ja kun kappale on läpeensä tuttu on helpompi hioa myös saundia.

Nyt ohjelmassa lounas, ja sitten torven puhdistus, jotta olen hyvässä kunnossa osallistumaan sunnuntain jameihin. Puhdistan läpät sitruunaöljyllä, jotta eivät tarttuisi kiinni. Palataan!